Parels in Princenhage

Princenhage, het mooiste dorp van de stad! Wonen in Princenhage betekent genieten van alle stedelijke voorzieningen in een warme dorpse sfeer. Princenhage is een voormalige zelfstandige gemeente gelegen aan de zuidwestzijde van Breda. Met alle benodigde voorzieningen in de oude dorpskern ben je hier van alle gemakken voorzien. 

Eten & drinken

Don Qui-John

Don Qui-John is een Gasterij met de gezelligheid van een eetcafé en de culinaire kwaliteiten van een restaurant. Je kunt er heerlijk lunchen en dineren, maar je kunt er ook terecht voor een verrassend gezellige en smaakvolle High Tea of High Wine. Ook kun je bij Don Qui-John terecht voor allerlei feestjes, recepties en walking dinners.

Aogse Markt

Eet & Bierlokaal de Aogse Markt is een Bourgondische eet- en drinkgelegenheid in het hart van Princenhage. De unieke locatie, het prachtig gerestaureerde pand, de warme informele ambiance maken een bezoekje aan ons tot een ware belevenis. De gerechten worden bereid op een Josper Grill: een grilloven die werkt op houtskool. In het bierlokaal stromen bijzondere bieren uit de taps. Eerst borrelen en daarna eten in het restaurant!

56b48809f6bf50fb48beb06f

Los Olivos

Als je in de binnentuin van Los Olivos zit, lijkt het net alsof je op vakantie in Spanje bent. Je kunt kiezen uit allerlei lekkere tapasgerechten, maar je kunt je ook laten verrassen door de chef.

Herberg Het Roode Hert

De oudste herberg en café van Breda en de op één na oudste van Noord-Brabant. En dat in het mooie Princehage. In 1518 verkocht Pastoor Peter de Bruyn het door hem zeven jaar daarvoor gebouwde Huis ‘den Hert’. Onder dezelfde naam opende de herberg. Nu, 500 jaar later, is de Herberg Het Roode Hert nog steeds een horecabedrijf met kleine en grote feestzalen. Wees ‘hertelijk’ welkom bij Het Roode Hert voor een lekker lunch of een feestje!

1-Wonen-PrincenPark-Princenhage04-Herberg-Het-Roode-Hert

Restaurant Ruitersbosch

Restaurant Ruitersbosch is gevestigd aan de rand van het mastbos. Hier kun je in een sfeervolle en ongedwongen ambiance terecht voor een lunch, diner en borrel. De keuken is Frans georiënteerd, met invloeden uit ons eigen land en het zuiden van Europa. De sommelier begeleidt de gerechten met uitsluitend afgestemde wijnen.

Bezienswaardigheden

Bierreclame museum

In het Bierreclame museum vindt je de grootste verzameling oude Bierreclame-uitingen van de wijde omtrek. In het café gedeelte, of bij mooi weer in de sfeervolle biertuin, kun je een keuze maken uit ruim 80 verschillende bieren.

Wonen PrincenPark Princenhage06 Het Bierreclame-Museum

Het Gele huis

Het gele huis organiseert een gevarieerd programma met beeldende kunst, muziek, lezingen, exposities en projecten. Het gele huis in Princenhage is een inspiratieplek en komt voort uit het Gele Huis in Arles waar Vincent van Gogh woonde. Hij wilde daar kunstenaars ontmoeten om samen te schilderen, kunst te maken en over kunst te praten. Die droom is in Arles nooit uitgekomen maar bestaat nu wel in Princenhage.

Het Princenhaags Museum

Het Princenhaags Museum – de naam zegt het al – gaat volledig over Princenhage! Hier wordt het culturele erfgoed van het dorp bewaard en gedocumenteerd. Breng vooral eens een bezoekje aan het museum en bekijk documenten, foto’s en voorwerpen die betrekking hebben op de cultuur, leefgewoonten en historie van het trotse Princenhage.

Wonen PrincenPark Princenhage08 Princenhaags Museum

Maczek Memorial Breda

Wist je dat Breda al in 1944 werd bevrijd? Tot ieders verrassing gebeurde dat door Polen en niet door Engelsen of Amerikanen. De Polen hebben hier een flinke strijd gevoerd. In het Maczek Memorial Breda maak je kennis met persoonlijke verhalen van deze mannen over hun daden en reis door Europa. Breng zeker eens een bezoek aan dit interactieve museum op de Poolse militaire erebegraafplaats!

 

Princenhage ademt sfeer en gezelligheid.
Meer details over bovenstaande locaties en nog meer inspiratie vindt u op:

welkominbreda.nl

Interesse in
PrincenPark?

Wil je up to date blijven van de laatste ontwikkelingen?
Schrijf je nu in dan houden we je op de hoogte!